maandag 18 november 2013

Social media in het mbo, de praktijkervaringen

Hoe werkt dat bij jouw les? Hoe doen jullie dat? Doet die student dat ook bij jou? Al dit soort vragen komen voorbij als je even plaatsneemt tussen een groep docenten. Dat kan gaan over instellingen, opleidingen, lessen of zelfs persoonlijke ervaringen met studenten. Het onderwerp kan veranderen maar de kern van de vraag blijft hetzelfde: praktijkvoorbeelden! Je zou kunnen concluderen dat docenten gek zijn op praktijkvoorbeelden. Een soort kennis fastfood waarbij je als docent niet hele theorieën hoeft te lezen of studies hoeft te volgen, maar gewoon gebruik kunt maken van de ervaringen van je collega’s. Niet voor niets zijn de ‘Edublogger’ websites zo ontzettend populair.

Social media in het mbo is ook zo’n Edublog waarop ik mijn praktijkvoorbeelden en ervaringen graag deel met anderen.
Omdat ik persoonlijk graag dingen anders doe dan gewoonlijk wil ik nogal eens iets uitproberen voor de klas en dat levert mooie situaties op. Maar het levert soms ook helemaal niets op. Gelukkig zijn beide interessant en worden deze pas echt leuk als je zelf de vertaling maakt naar een persoonlijke aanpak voor jouw eigen onderwijs.

In de workshop ‘Social media in het mbo, de praktijkervaringen’, op dinsdag 19 november samen met Jos Nijkrake én op vrijdag 22 november, neem ik jullie mee naar die ervaringen op instellingsniveau, opleidingsniveau en tijdens lessen om je vooral te enthousiasmeren je eigen conclusies eruit te halen voor je persoonlijke situatie.

Want hoe interessant de praktijk van een ander ook is, het is slechts een voorbeeld.
Ashwin Brouwer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten